چکیده
هدف: هدف پژوهش، شناسایی سیاست ها و اهداف آمریکا از گسترش دموکراسی آمریکایی در کشورهای اسلامی منطقة خاورمیانه و تبیین تعارض و تضاد دموکراسیسازی آمریکا در این کشورها با اندیشه و مفهوم دموکراسی است.
روش: چارچوب نظری پژوهش، رئالیسم، رئالیسم تهاجمی است. روششناسی تحقیق، انتقادی و از نوع کیفی و تجزیة داده های جمع آوری شده، براساس روش تحلیلی – توصیفی است.
یافته ها: مهمترین یافته های علمی پژوهش، بر اساس سؤال اصلی تحقیق که چگونه گسترش دموکراسی آمریکایی در کشورهای اسلامی منطقة خاورمیانه قابل ارزیابی است؟ عبارت است از این که برخی سیاست ها و اهداف راهبردی و بلندمدت آمریکا؛ از جمله نظامی گری، جنگ طلبی، جهانی سازی، امپریالیسم، استعمار و استثمار ملتهای منطقه، ایجاد تفرقه و درگیری بین آنها، ایجاد و گسترش تروریسم، ناامنی، کشتار، وحشت، خشونت و نابودی مخالفان، تأمین و تضمین منافع آمریکا، توسعه و گسترش فرهنگ آمریکایی، سکولاریزم واقتصاد سرمایه داری سازمان یافتة انحصاری، مدیریت بحرانهای خودساخته، در پوشش پروژة ایجاد و گسترش دموکراسی آمریکایی با استفاده از قدرت سخت افزاری و نرم افزاری در راستای هژمونی و سلطة مطلق و نظم نوین جهانی موردنظر آمریکا در کشورهای اسلامی منطقة خاورمیانه دنبال میشود.
نتیجه گیری: دموکراسی را نمی توان صادر کرد. دموکراسی واقعی یک شکل نیست، بلکه یک مرحله از رشد و استقلال جامعه است که جامعه را باید برای رسیدن به آن درجه تربیت نمود. تا زمانی که یک ملت با شناخت کافی و ارادة لازم خود در یک جامعة مدنی، در این راه گام برندارند، حکومت مردمی غیرممکن و محال است. بنابراین دموکراسی آمریکایی در کشورهای اسلامی منطقة خاورمیانه، از طریق یکجانبه گرایی، نظامی گری، جنگ طلبی، جهانی سازی، امپریالیسم، استعمار، استثمار، تفرقه و ... ایجاد نخواهد شد.
موضوعات