چکیده
هدف: هدف مشخص در این مقاله، درک ماهیت قدرت نرم چین به لحاظ موضوعی میباشد که در بستر مکانی خاورمیانه عربی و دامنه زمانی شروع فعالیت مؤسسات کنفوسیوسی در این منطقه مورد بررسی قرار گرفته است. برای پرداختن به هدف مقاله، ما با یک زمینه نظری و مفهومی گسترده شروع میکنیم که مفهوم قدرت نرم و بهویژه جنبه آموزشی آن را بررسی میکند و بهدنبال آن، ویژگیهای خاص کشور چین را استوار بر مؤسسات کنفوسیوس ارزیابی میکنیم.
روش: با توجه به هدف و موضوع مقاله، از روش تحقیق تبیینی برای درک مسئله استفاده میشود. بنابراین، بررسی وضعیت متغیرها و روابط بین آنها در محیطی خاص مورد نظر است؛ بدین اعتبار ابتدا هریک از متغیرهای مستقل و وابسته توصیف میشوند و سپس رابطه بین این دو متغیر، مورد تحلیل و تبیین قرار میگیرد.
یافتهها: بررسی و یافتههای پژوهش؛ متکی به نوع پاسخها نسبت به عملکرد مؤسسات میباشد و به این برداشت رهنمون شده است که مؤسسات کنفوسیوس، بهعنوان ابزاری از قدرت نرم چینی و بخشی از شبکه نفوذ، بهطور مؤثر در خاورمیانه عربی نفوذ کردهاند و بدون پیامد منفی و انتقاد قابل توجه در سطوح عرضه و تقاضا، مشارکت و حمایت دولتهای منطقه مورد استقبال قرار گرفتهاند.
نتیجهگیری: این بررسی و تجزیه و تحلیل دادهها، به این نتیجه میرسد که مؤسسات کنفوسیوس، بهعنوان ابزاری از قدرت نرم چین، بهطور مؤثری در خاورمیانه عربی نفوذ کرده و سیاستگذاران، اعضای هیئتعلمی دانشگاهها و دانشجویان، تقریباً بدون انتقاد قابل توجهی، از این مؤسسات استقبال کردهاند.
کلیدواژهها